Varovanje osebnih podatkov in piškotki

 

Kakšne podatke zbiramo?

Kopalke Jevnica d.o.o. zbira sledeče osebne podatke za potrebe poslovanja: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko, geslo v šifrirani obliki ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu kopalke-jevnica.si. Kopalke Jevnica ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik. Za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Kopalke Jevnica d.o.o. lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni. Način in namen obdelave osebnih podatkov

Z uporabo spletnega mesta www.kopalke-jevnica.si. se uporabnik strinja z vsakokratno veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov. Kopalke Jevnica d.o.o. kot upravljavec podatkov lahko te v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Podatkov o uporabnikih Kopalke Jevnica d.o.o. v nobenem primeru ne bo predala nepooblaščenim osebam.

Prijava na e-novice

 Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih Kopalke Jevnica do preklica obvešča o novostih v ponudbi na spletu in ostalih prodajnih mestih, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah. S prijavo na e-novice se uporabnik vpiše v seznam prejemnikov e-novic, ki je istočasno tudi baza prejemnikov ugodnosti, ki jih nudi svojim uporabnikom (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra …). Za prijavo na e-novice izbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov, telefon in rojstni datum. Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom, uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo – s tem je do preklica prijavljen na e-novice Kopalke Jevnica. Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Uporabnik lahko zahteva tudi prenos podatkov ali seznanitev z njimi. Upravljavec Kopalke Jevnica d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov. E-novice Kopalke Jevnica d.o.o. pošilja preko spletne aplikacije MailChimp.

Registracija uporabnika

V spletni trgovini www.kopalke-jevnica.si se lahko posameznik prijavi kot registrirani uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim neregistriranim uporabnikom (gostom). Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh www.kopalke-jevnica.si. Končni kupec v spletni trgovini www.kopalke-jevnica.si je izključno tisti registrirani uporabnik oz. neregistrirani uporabnik (gost), ki kupuje blago za osebne namene ali nepridobitno dejavnost. Na spletnih straneh www.kopalke-jevnica.si je kupec izključno fizična oseba. V primeru, da se uporabnik registrira, bo podjetje Kopalke Jevnica d.o.o. vpisane podatke do preklica uporabjalo za obdelavo uporabnikovega naročila, pripravo še bolj relevantnih ponudb in za marketinške analize, ki bodo pomagale izboljšati prodajni proces. Podatki bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje. Uporabniku registracija olajša spremljanje preteklih nakupov in skrajša nakupni postopek. Podjetje Kopalke Jevnica d.o.o. podatke hrani do preklica ali odjave skladno s slovensko zakonodajo. Uporabnik se lahko kadarkoli pisno odjavi z mailom, poslanim na info@kopalke-jevnica.si, ali s klikom na gumb Izbris računa. V primeru, da uporabnik želi izbrisati uporabniški račun, mora e-sporočilo vsebovati naslednje podatke: naslov sporočila naj bo Ukinitev uporabniškega računa; v vsebini naročila mora biti navedeno ime in priimek uporabnika, naslov in elektronski naslov, s katerim se je uporabnik registriral; sporočilo mora biti poslano z elektronskega naslova, s katerim je uporabnik prijavljen kor registrirani član.

Nakupovanje kot gost

 V primeru, da uporabnik naročilo izvede kot gost, bo podjetje Kopalke Jevnica d.o.o. vpisane podatke uporabilo za obdelavo oddanega naročila. Kopalke Jevnica d.o.o. kot davčni zavezanec mora v skladu s 86. členom ZDDV zagotoviti hrambo računov, ki se nanašajo na dobave blaga ali storitev na ozemlju Slovenije najmanj 10 let po poteku leta, na katero se računi nanašajo – s tem pa se hranijo tudi podatki, ki so na računu. Kontaktni obrazci in posredovanje e-sporočil Uporabnik lahko specifična vprašanja na podjetje Kopalke Jevnica d.o.o. posreduje tudi preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, in s tem upravljavcu zaupa navedene podatke. Ti bodo uporabljeni za rešitev uporabnikovega vprašanja. E-naslovi, navedeni na spletni strani, niso osebni, pač pa poslovni e-naslovi. Torej niso vezani na eno fizično osebo, pač pa podatke, posredovane na ta način, lahko obdelujejo različne osebe – z namenom hitre in učinkovite rešitve uporabnikovega vprašanja. S pošiljanjem e-sporočila preko spletnega obrazca ali na naslove, navedene na tem spletnem mestu, se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta www.kopalke-jevnica.si. Pravice uporabnika Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu Kopalke-jevnica.si pa lahko naslovi tudi na elektronski naslov info@kopalke-jevnica.si.

Kako zagotavljamo varnost podatkov?

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh www.kopalke-jevnica.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo podjetje Kopalke Jevnica d.o.o. varovala ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani Kopalke Jevnica d.o.o. pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. Kopalke Jevnica d.o.o. za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili. Podatki o plačilni kartici, ki jih uporabnik vnese v primeru takšnega načina plačila, se v kodirani obliki prenesejo iz uporabnikovega računalnika neposredno v avtorizacijski strežnik banke. Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Kopalke Jevnica d.o.o. jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam.

Osebne podatke pa lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podatki so lahko posredovani:

– hčerinskim družbam zaradi obdelave naročil kupcev, vezanih na posamezno hčerinsko družbo;

– družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-mail marketing …);

– marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja (v kriptirani obliki)

– podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (Paypal, dostavne službe ipd.)

– vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila;

– pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.).

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z evropsko zakonodajo. Privolitev Z uporabo spletnega mesta www.kopalke-jevnica.si se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov. Povezava z družbenimi omrežji S klikom na ikono posameznega družbenega omrežja (Facebook, Instagram), ki se nahaja na spletni strani Kopalke Jevnica, lahko uporabnik preprosto dostopa do profilov podjetja Kopalke Jevnica d.o.o. na družbenih omrežjih in objav drugih profilov na družbenih omrežjih z vsebino, vezano na Kopalke Jevnica d.o.o. Klik na te gumbe-ikone družbenemu omrežju omogoča, da uporabniku hitro ponudi relevantne informacije, glede na uporabnikovo spletno aktivnost. Upravljavec osebnih podatkov je: Kopalke Jevnica, d.o.o., Slovenska cesta 51, 1234 Mengeš, Slovenija, SI80778321. Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite na info@kopalke-jevnica.si.

Piškotki

Ta spletna stran vsebuje t.i. obvezne piškotke (Cookies) zaradi uresničevanja namena nemotenega delovanja strani. S strinjanjem uporabe analitičnih piškotkov dovoljujete spremljanje statistike obiska spletne strani, vaši podatki (naslov internetnega protokola, identifikatorji piškotkov) bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje. Upravljavec podatkov je Kopalke Jevnica, d.o.o., Slovenska cesta 51, 1234 Mengeš, Slovenija, SI80778321. Strinjanje lahko kadarkoli prekličete. Strežnik, na katerem se nahaja ta spletna stran, je ustrezno zavarovan.

Ime pion_data_škotka

Skupina

Uporaba

Potek

PHPSESSID

Obvezni

Id uporabnikove seje

seja

private_content_version

Obvezni

Stranem z vsebino kupcev doda naključno enolično številko in čas, da prepreči njihovo predpomnjenje na strežniku.

seja

persistent_shopping_cart

Obvezni

Shrani ključ (ID) trajnega vozička, da omogoči obnovitev košarice za anonimnega kupca.

2 meseca

form_key

Obvezni

Varnostni ukrep, ki doda naključni niz vsem obrazcem, da zaščiti podatke pred ponarejanjem (CSRF).

seja

store

Obvezni

Področne nastavitve in valute, ki jo je izbral kupec.

seja

login_redirect

Obvezni

Ohrani ciljno stran, na katero je kupec krmaril, preden je bila napotena k prijavi.

seja

mage-messages

Obvezni

Sledi sporočilom o napakah in drugim obvestilom, ki so prikazana uporabniku, na primer sporočilo o soglasju piškotka in različna sporočila o napakah. Sporočilo se iz piškotka izbriše, potem ko je prikazano kupcu.

seja

mage-cache-storage

Obvezni

Lokalno shranjevanje vsebine, specifične za obiskovalce, ki omogoča funkcije spletne trgovine.

2 meseca

product_data_storage

Obvezni

Shrani konfiguracijo podatkov o izdelkih, povezanih z nedavno pregledanimi / primerjanimi izdelki..

2 meseca

user_allowed_save_cookie

Obvezni

Označuje, ali kupec dovoli shranjevanje piškotkov.

2 meseca

section_data_ids

Obvezni

Shrani informacije, specifične za stranke, povezane z dejanji, ki jih je začel kupec, kot so prikaz seznama želja, informacije o nakupu itd.

2 meseca

_cfduid

Cloudflare varnostne nastavitve

seja

 

recently_viewed_product

Oglaševalski

Shrani ID-je izdelkov nedavno ogledanih izdelkov za lažjo navigacijo.

2 meseca

recently_viewed_product_previous

Oglaševalski

Za lažjo navigacijo shrani ID-je izdelkov nedavno pregledanih izdelkov.

2 meseca

recently_compared_product

Oglaševalski

Shrani ID-je izdelkov nedavno primerjanih izdelkov.

2 meseca

recently_compared_product_previous

Oglaševalski

Shrani ID-je izdelkov predhodno primerjanih izdelkov za lažjo navigacijo..

2 meseca

_ga

Analitični

Google Analytics – Uporablja se za razlikovanje uporabnikov.

seja

_gat

Analitični

Google Analytics – statistika ogledov strani

2 leti

_gid

Analitični

Google Analytics – statistika ogledov strani

seja

cc_advertising

Analitični

Označuje, če se uporabnik strinja z uporabo oglaševalskih piškotkov

1 dan

cc_analytics

Označuje, če se uporabnik strinja z uporabo piškotkov za namene analiz

1 leto

 

cc_social

Označuje, če se uporabnik strinja z uporabo piškotkov za družabne strani

1 leto

 

_fbp

Facebook

4 mesecev

 

Obvezni piškotki

Strinjanje je avtomatsko, saj so piškotki obvezni za delovanje strani in z njimi ne zbiramo nobenih osebnih podatkov o obiskovalcih spletne strani.

 

Oglaševalski piškotki

Omogočajo objavo naših oglasov tako na Kopalke Jevnica in Galasi kot tudi na drugih spletnih straneh in družbenih omrežjih, in sicer tako, da so ti prilagojeni vašim zanimanjem.

 

Analitični piškotki

S strinjanjem dovoljujete spremljanje statistike obiska spletne strani, vaši podatki (naslov internetnega protokola, identifikatorji piškotkov) bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje. Upravljavec podatkov je Kopalke Jevnica, d.o.o., Slovenska cesta 51, 1234 Mengeš, Slovenija, SI80778321.