Splošni pogoji poslovanja

Pred nakupom kupec izjavlja, da je prebral splošne pogoje in da jih sprejema. V procesu potrjevanja naročila bodo splošni pogoji kupcu dostavljeni kot priloga v elektronskem sporočilu oziroma kot priloga naročilu. Splošni pogoji so vedno dostopni na spletni strani, in sicer tako, da jih je možno shraniti, ponovno uporabiti ali reproducirati.

Vsebina spletne strani www.kopalke-jevnica.si  ter vse njene različice so last podjetja Kopalke Jevnica d.o.o.:

Kopalke Jevnica d.o.o.

Slovenska cesta 51

1234 Mengeš, Slovenija

Telefon: 041 315 707

e-mail: info@kopalke-jevnica.si

Matična številka: 55344880

Davčna številka: SI80778321

Vpis v register:

Z uporabo spletne strani www.kopalke-jevnica.si in vseh njenih različic, uporabniki sprejemajo splošne pogoje poslovanja, ki so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Podjetje Kopalke Jevnica d.o.o., si pridružuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh www.kopalke-jevnica.si brez predhodnega obvestila. Vse spremembe so za uporabnike veljavne v trenutku, ko je sprememba opravljena.

Omejitev odgovornosti

Pri uporabi spletne strani www.kopalke-jevnica.si, podjetje Kopalke Jevnica d.o.o., ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani in vključenih vsebin. Zaradi hitrih sprememb v cenah, rokih dobave ali lastnostih artiklov, podjetje Kopalke Jevnica d.o.o., včasih ne uspe v pravem času popraviti podatkov na spletnih straneh, se pa po najboljših močeh trudi zagotoviti njihovo pravilnost. V kolikor pride do kakršnihkoli sprememb (cen ali artiklov samih), bo podjetje Kopalke Jevnica d.o.o. kupca obvestilo in mu omogočilo zamenjavo naročenega artikla.

Kopalke Jevnica d.o.o. ima možnost zavrniti reklamacijo ali zamenjavo le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v lastnostih artikla in vse zmote, ki se v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih podjetje Kopalke Jevnica d.o.o. v primeru vednosti ne bi potrdilo oziroma sklenilo dogovora. To vključuje tudi napake v ceni.  Kopalke Jevnica d.o.o. ima pravico zavrniti zamenjavo oziroma reklamacijo, če je krivda za napako nastala na strani kupca.

Kupec lahko Kopalke Jevnica d.o.o. na napako opozori s klicem ali elektronskim sporočilom. Kopalke Jevnica d.o.o. se vseskozi trudi, da bi vse potekalo brezhibno, a se kljub temu lahko kdaj zgodi, da pride do napake, pri čemer se kopalke Jevnica d.o.o. zavezuje, da jo ob odkritju odpravi v najkrajšem možnem času.

V spletni trgovini Kopalke Jevnica je opravljanje nakupa namenjeno izključno fizičnim osebam. Kupec artikla, kupljenega v spletni trgovini Kopalke-jevnica.si, ima pravico do vračila ali reklamacije (glej vračila).

Pridružujemo si pravico onemogočiti dostop do spletne strani ali jo onemogočiti zaradi vzdrževanja, tehničnih ali drugih težav, ki predstavljajo oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru težav na spletni strani si pridržujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je napaka prizadela. V primeru preklica naročila, vas bomo obvestili in seznanili z nadaljnjimi koraki v najkrajšem možnem času. Pred dostopom do spletne strani www.kopalke-jevnica.si  in njene uporabe si morate sami zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus ipd.). Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani. (elektronski naslov, geslo).

 1. Omejena pravica uporabe

Obiskovalci spletne strani www.kopalke-jevnica.si  in njenih različic, lahko vsebine spletnih strani Kopalke-jevnica.si uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, distribucija spletnih vsebin, objava spletnih vsebin ali njenih delov je brez dovoljenja podjetja Kopalke Jevnica d.o.o. prepovedana.

 1. Naročila

Dogovor med trgovcem in kupcem je v spletni trgovini www.kopalke-jevnica.si  sklenjen v trenutku, ko trgovec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za trgovca kot za kupca. Prvo elektronsko sporočilo ne velja kot potrdilo, da je blago na zalogi ali da se je pričela odvijati odprema blaga, ampak le obvestilo, da je podjetje Kopalke Jevnica d.o.o. prejelo naročilo in da je stekel postopek preverjanja dobavljivosti artikla. Kot kupec velja oseba s podatki, ki so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu niso mogoče.

 1. Seznanite se tudi s pogoji vračil, dostavo in načini plačila spletne trgovine Kopalke Jevnica.
 2. Reševanje sporov

Morebitni spori se rešujejo sporazumno, v kolikor takšna rešitev ni mogoča, je za spore pristojno okrajno sodišče v Kamniku.

Skladno z zakonskimi normativi Kopalke Jevnica d.o.o. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Za spletno reševanje potrošniških sporov se obrnite  na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

PRAVILNIK O ZASEBNOSTI

Način in namen obdelave osebnih podatkov

Z uporabo spletne strani www.kopalke-jevnica.si  se uporabnik strinja z vsakokratno veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil, tako kot način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Kopalke Jevnica d.o.o. kot upravljalec podatkov lahko te v anonimni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Podatkov o uporabnikih spletne strani www.kopalke-jevnica.si , Kopalke Jevnica d.o.o. v nobenem primeru ne bo predala nepooblaščenim osebam.

 

 

Kakšne podatke zbiramo?

Kopalke Jevnica d.o.o zbira naslednje osebne podatke za potrebe poslovanja:

 • Ime in priimek
 • Naslov in kraj bivanja
 • Naslov elektronske pošte
 • Telefonsko številko
 • Geslo v šifrirani obliki
 • Ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu kopalke-jevnica.si.

Kopalke-jevnica.si ne odgovarja za točnost podatkov, ki ih vnese uporabnik. Posameznemu uporabniku je ob začetku dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Za zagotavljanje varnosti se zbirajo tudi podatki o IP naslovu s katerega uporabniki dostopajo do spletne strani www.kopalke-jevnica.si. Kopalke Jevnica  d.o.o. lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.

Prijava na e-novice:

Uporabniki spletne strani www.kopalke-jevnica.si  se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih Kopalke-jevnica.si  do preklica obvešča o novostih v ponudbi na spletu ter o marketinških aktivnostih ter drugih promocijah. S prijavo na e-novice se uporabnik vpiše v seznam prejemnikov e-novic, ki je baza prejemnikov ugodnosti, ki jih Kopalke Jevnica d.o.o. nudi svojim uporabnikom (mesečne akcije, nagradne igre, popusti na zvestobo,…). Za prijavo na e-novice se zbira naslednje podatke:

 • E-naslov
 • IP
 • v primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov, telefon in rojstni datum.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom, uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo – s tem je do preklica prijavljen na e-novice Kopalke-jevnica.si . Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno v 15. dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Uporabnik lahko zahteva tudi prenos podatkov ali seznanitev z njimi. Upravljavec Kopalke Jevnica d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Sodelovanje v nagradnih igrah:

Obdelavo podatkov, zbranih s sodelovanjem v nagradnih igrah, urejajo pravilniki o nagradnih igrah.

Registracija uporabnika:

V spletni trgovini www.kopalke-jevnica.si se lahko posameznik tudi registrira. Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke in s tem pridobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Registrirani uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in geslom upravljal izključno sam oziroma od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na spletno stran www.kopalke-jevnica.si . Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim neregistriranim uporabnikom (v nadaljevanju gostom). Končni kupec v spletni trgovini www.kopalke-jevnica.si  je izključno tisti registrirani uporabnik oziroma gost, ki kupuje blago za osebne namene ali nepridobitno dejavnost. Kupec na spletni strani www.kopalke-jevnica.si  je fizična oseba.

V primeru, da se uporabnik registrira, bo Kopalke Jevnica d.o.o. vpisane podatke do preklica uporabljalo za obdelavo uporabnikovega naročila, pripravo ponudb ter marketinške in statistične analize, ki bodo pomagale izboljšati prodajo. Uporabniku registracija skrajša nakupni postopek in omogoča spremljanje njegovih nakupov. Podatke bo podjetje Kopalke Jevnica d.o.o. hranilo do odjave oziroma preklica. Uporabnik se lahko kadarkoli pisno odjavi z mailom, poslanim na info@kopalke-jevnica.si. V primeru, da registrirani uporabnik želi izbrisati račun, mora e-mail vsebovati podatke: ime in priimek uporabnika, naslov in elektronski naslov s katerim se je uporabnik registriral. Sporočilo mora biti poslano z elektronskega naslova, s katerim se je uporabnik registriral.

Nakupovanje kot gost:

V primeru, da uporabnik naročilo izvede kot gost, bo podjetje Kopalke Jevnica d.o.o. vpisane podatke uporabilo za obdelavo oddanega naročila. Kopalke Jevnica d.o.o. kot davčni zavezanec mora v skladu s 86. členom ZDDV zagotoviti hrambo računov, ki se nanašajo na dobave blaga ali storitev na ozemlju Slovenije najmanj 10 let po poteku leta,  s tem pa se hranijo tudi podatki, ki so na računu.

Kontaktni obrazec

S pošiljanjem e-sporočila preko spletnega obrazca, se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletne trgovine Kopalke-jevnica.si. Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljalcu ob uporabi kontaktnih obrazcev, so uporabljeni za rešitev uporabnikovega vprašanja. E-naslov naveden na spletni strani je poslovni, kar pomeni, da jih lahko obdelujejo različne osebe z namenom hitrejše in učinkovitejše rešitve uporabnikovega vprašanja.

Pravice uporabnika:

Gost ali registrirani uporabnik lahko kadarkoli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih podjetje Kopalke Jevnica d.o.o. obdeluje. Lahko zaprosi za njihovo omejitev, izbris, prenos ali popravek podatkov. Za dodatna vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov smo dosegljivi na elektronskem naslovu info@kopalke-jevnica.si.

Kako zagotavljamo varnost podatkov?

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na strani www.kopalke-jevnica.si  so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Kopalke Jevnica d.o.o. za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili. Podatki o plačilni kartici, ki jih uporabnik vnese v primeru takšnega načina plačila, se v kodirani obliki prenesejo iz uporabnikovega računalnika neposredno v avtorizacijski strežnik banke.

Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Kopalke Jevnica d.o.o. jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Podatki so lahko posredovani:

 • hčerinskim družbam zaradi obdelave naročil kupcev, vezanih na posamezno hčerinsko družbo;
 • družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje
 • spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-mail marketing …);
 • marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja (v kriptirani obliki)
 • podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (Paypal, dostavne službe ipd.), vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila;
 • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.).

 

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z evropsko zakonodajo.

Upravljavec osebnih podatkov je: Kopalke Jevnica d.o.o., Slovenska cesta 51, 1234 Mengeš, Slovenija, SI80778321. Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite na info@kopalke-jevnica.si.

 

Odstop  dogovora med kupcem in trgovcem

Kupec z oddanim naročilom in strinjanjem s splošnimi pogoji sklene dogovor med kupcem in trgovcem. Kupec ima pravico, da v 14 dneh podjetju Kopalke Jevnica d.o.o. pisno na elektronski naslov info@kopalke-jevnica.si sporoči, da odstopa od dogovora. 4 dnevni rok začne teči po prejetju naročenega artikla. V elektronskem sporočilu mora biti navedeno, da odstopate od dogovora z vašim imenom in datum oddanega naročila.

VRAČILA

V primeru, da je kupec artikel že prejel in od dogovora tudi s pisnim sporočilom odstopi, mora prejeto blago v vsakem primeru najkasneje v 14 dneh vrniti podjetju. Vračilo prejetih plačil/kupnine, vključno s stroški dostave, bo podjetje opravilo nemudoma oziroma najpozneje v 14. dneh po prejemu obvestila o odstopu od dogovora  z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik. Potrošnik lahko z izpolnjenim obrazcem o vračilu, zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva. V nobenem primeru pa zaradi vračila kupec ne nosi nikakršnih stroškov. Morebitne promocijske kode in popusti pa se kupcu ne vrnejo.

Izdelki, ki jih kupec vrne morajo biti nepoškodovani, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen v primeru, če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec artiklov ne sme uporabljati do pisnega odstopa od dogovora, ima pa pravico opraviti ogled in preizkus v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev stanja artikla.

Kupec nima pravice od odstopa do dogovora, v primeru, da je bil artikel izdelan po navodilih kupca oziroma je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, saj zaradi individualne posebnosti, ta artikel ni primeren za vračilo. Artiklov izdelanih po naročilu potrošnika ni mogoče vrniti.

Ko kupec vrne artikel mora obvezno priložiti kopijo originalnega računa in pisno odstopiti od dogovora na e-mail: info@kopalke-jevnica.si najkasneje v 14 dneh od prejema artikla.

 

 

Naslov podjetja za vračilo po pošti:

Kopalke Jevnica d.o.o

Slovenska cesta 51

1234 Mengeš

Stroške vračila blaga krije kupec. Za vrnjene izdelke ne sprejemamo pošiljk s plačilom poštnine po povzetju.

 

REKLAMACIJE

Kupec lahko zahteva reklamacijo izdelka z pisnim sporočilom na e-mail info@kopalke-jevnica.si. Kot reklamacija se šteje:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kopalke Jevnica d.o.o. bo najkasneje v 7. delovnih dneh potrdila prejem elektronskega sporočila o reklamaciji  ter podala tudi pisni odgovor za rešitev reklamacijskega zahtevka.

O reklamaciji nas lahko obvestite v roku enega meseca od dneva, ko je bila napaka odkrita, vendar izdelek ne sme biti starejši od dveh let prejema.

 

NAČINI PLAČILA IN DOSTAVA

Za kupce v Sloveniji so možni načini plačila:

 1. Plačilo po povzetju – kupnino plača kupec poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga.
 2. Plačilo s plačilnimi karticami preko sistema varnega spletnega plačevanja PayPal – plačilo s karticami Visa, Mastercard.
 3. Plačilo s plačilnimi karticami – plačilo s karticami Maestro, Mastercard, Visa.

Na plačilni kartici kupca bo ob oddaji naročila opravljena rezervacija sredstev v višini kupnine. Sredstva bodo zajeta, ko bo potrjena dejanska razpoložljivost naročenih izdelkov v skladišču in bo naročilo predano v obdelavo.

Plačilo s plačilnimi karticami poteka preko sistema varnega spletnega plačevanja WSPay – plačila se izvajajo v realnem času s kreditnimi in debetnimi karticami ter drugimi plačilnimi metodami. Stripe kupcu in trgovcu zagotavlja varen vpis in prenos vnesenih podatkov o kartici, kar potrjuje PCI DSS certifikat, ki ga ima Sgripe. Stripe uporablja 256-bitni šifrirni SSL certifikat in kriptografski protokol TLS 1.2 kot najvišjo stopnjo varovanja podatkov pri vpisu in prenosu podatkov.

Do plačila celotne kupnine ostanejo izbrani artikli last  podjetja Kopalke Jevnica d.o.o.. Kopalke Jevnica d.o.o. lahko spremeni možnosti načina plačila, navedene na spletni strani Kopalke-jevnica.si.

Vse prikazane cene so v evrih in vključujejo zakonsko določen DDV.

Dostava se vrši preko DPD, GSL ali Pošte Slovenije. Kopalke Jevnica d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljavca. Cenik dostave lahko Kopalke Jevnica d.o.o. kadarkoli spremeni. Prav tako lahko podjetje Kopalke Jevnica d.o.o.. izbere drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo učinkoviteje izvedeno. Dostavna služba lahko dodatno zaračuna kadar gre za plačilo po povzetju.