O nas

Korenine podjetja segajo v december, leta 1991, ko je  uvodno idejo o lastni proizvodnji ter prodaji kopalk v kraju Jevnica pri Litiji, z imenom Jevnica Import – Export d.o.o.,  izpeljal Sašo Grilj.  Okoli 30 zaposlenih je svoje znanje in izkušnje s pridom uporabljalo naprej v našem novonastalem podjetju, saj so bili prej zaposleni v jevniški enoti propadle Pletenine.

V prvem desetletju delovanja smo šivali kopalke predvsem za izvoz  v Nemčijo in Švico. Z izdelovanjem kopalk za tuja tržišča smo pridobili veliko novega znanja, ker je bil zahtevan standard zelo visok, njihove kopalke pa zelo moderne. Kmalu po začetku obratovanja podjetja, natančneje leta 1993, smo odprli tudi povečano trgovino. Zaznali smo, da je potreba po kvalitetnih in ugodnih kopalkah v Sloveniji velika. V drugem desetletju smo se s tem razlogom tudi usmerili predvsem na slovensko tržišče, ki je naš glavni trg tudi danes.

Po več kot desetletju dela so stranke prepoznale kvaliteto v takratni blagovni znamki Jevnica ter se rade vračale. Po prometni spremembi mesta, zapori mostu čez Savo v Jevnici ter posledično ukinitvi dovoza do trgovine ter upokojitvi ustanovitelja je blagovno znamko Jevnica, leta 2016,  prevzela družina Gorjan iz Mengša.

Proizvodnjo ter trgovino sta Alenka in Lado Gorjan preselila ob družinsko hišo v Mengeš, na Slovensko cesto 51,  v stari godbeni dom, ki je kot stara zgradba pod zaščito spomeniškega varstva. Pred samo trgovino  se odpira čudovito urejen vrt ter parkirišče za stranke. 

Alenka in Lado Gorjan z ekipo strokovnjakov uspešno izpolnjujeta začetno vizijo podjetja Jevnica ter skrbita, da vsaka stranka, ne glede na postavo, leto rojstva ali okus najde kopalke zase. Prav tako skrbita za kvaliteto ter udobje nošenja kopalk. Stranke se rade vračajo v prijetno, domačo trgovino, kjer jim postreže ter svetuje zmeraj nasmejana Alenka. Blagovno znamko Jevnica najdete tudi v naslednjih trgovinah: trgovina Piri (Moravske Toplice), butik Monika (Ormož), Alpinsport (Bohinj), Wellnes Balnea (Dolenjske Toplice), trgovina KARIN KEVIN (TPC Lucija), trgovine TOP TEXTIL (Maribor, Šentjur, Žalec, Domžale, Brežice, Sežana).

Ob spremljanju svetovnih trendov se prodaja družinskih kopalk seli tudi na splet. Za spletno prodajo je v družini odgovoren sin Gregor in njegova punca Alja, ki skrbita, da prodaja, naročilo ter dostava kopalk na vaš dom, tečejo karseda hitro in gladko.

Ženske, moške ter otroške kopalke družine Gorjan so v celoti narejene v  lastni slovenski proizvodnji s srcem, kreativnostjo ter pridnimi rokami slovenskih modnih oblikovalk in šivilj. Naše vodilo so bili od nekdaj kvalitetni izdelki, narejeni izključno in samo v Sloveniji, trudimo pa se, da smo cenovno dostopni širokemu spektru kupcev.

Hvala vam, da ste z nami že toliko let.

Družina Gorjan